Spørsmål og svar om vår mobilkalkulator

Hvordan finner jeg mitt mobilforbruk per måned (ringeminutter, SMS, dataforbruk)?

Det er 3 måter å finne ditt mobilforbruk på:

  1. Den beste måten å finne ditt månedlige forbruk er å se på fakturaene/regningene du har fått fra ditt mobilselskap. Dette får du enten i posten, eller på ”Min konto” på nettsidene til ditt mobilselskap ved å logge deg inn. Da kan du se på forbruket for eksempel den siste måneden, og finne antall ringeminutter du har brukt, antall utgående samtaler, SMS-er og dataforbruk (MB).
  2. Har du iPhone eller andre smarttelefoner så kan du laste ned ulike mobilapplikasjoner som måler dataforbruket.
  3. Du kan regne deg frem til omtrentlig forbruk per dag, og gange dette forbruket med 31 for å finne månedlig forbruk.

Hva er ringetid?

Ringetid er antall minutter du ringer til fasttelefon eller mobiltelefoner i Norge. Ikke ta med telefonsamtaler til spesialnumre (800/815-nr eller 5-sifrede numre. Disse har egne ringetakster), eller telefoner til utlandet.

Hva er utgående samtaler?

Utgående samtaler er antall ganger per måned du ringer til andre fasttelefoner eller mobiltelefoner i Norge. Årsaken til at du må fylle inn dette er at mobilselskaper har en egen avgift som du må betale hver gang du ringer ut fra din mobil. Avgiften for utgående samtale kalles startavgift eller oppstartsavgift, og er vanligvis mellom 0,50 – 1,00 kr per samtale. Dersom du har inkluderte ringeminutter i ditt telefonabonnement, betaler du ikke startavgift før disse er brukt opp.

I mobilkalkulatoren, hva skal jeg fylle inn på SMS?

Beregn omtrent hvor mange SMS-er du sender per måned i Norge gjennom mobilnettet. Tenk deg hvor mange du sender i snitt per dag, og gang dette antallet med 31 for å finne månedlig antall.

Hvordan beregner jeg mitt dataforbruk?

Dataforbruk beregnes i vår kalkulator i megabytes (MB). 1000 MB = 1 gigabyte (GB). For å få et inntrykk av hvor mye 1 MB er, kan du se på følgende eksempler:

  • 5 sider på Facebook er ca 1 MB
  • En Youtube-video på 30 sekunder er ca 1 MB
  • Forsidene til VG og Dagbladet er ca 1-2 MB
  • 2 vanlige nettsider (ikke mobiltilpasset) er ca 1 MB
  • 40 mobiltilpassede sider på Internett er ca 1 MB
Beregn omtrent hvor mange MB du bruker per dag, og gang dette med 31 for å finne forbruket per måned.

Teleselskapene vil ofte ha en tilleggstjeneste som sender deg melding når du har passert et visst nivå på dataforbruket, slik at du ikke får en smell når mobilregningen kommer. Mobilselskapene har ofte en maksimal kostnad per dag eller måned nettopp for å unngå dette (maks 500 – 1000 kr i dataforbruk per mnd).

Hvordan beregner Telefonabonnement.no sin mobilkalkulator totalprisen til hvert mobilabonnement?

Totalprisen beregnes på grunnlag av opplysningene du legger inn i mobilkalkulatoren, altså antall ringeminutter, utgående samtaler, SMS og dataforbruk per måned. Vår mobilkalkulator trekker fra antall ringeminutter etc. som er inkludert i de forskjellige mobilabonnementene. Oppstartsavgift/startavgift beregnes heller ikke på samtaler som er inkludert i pakken, dvs. at den beregnes kun på samtaler som gjelder etter at de gratis ringeminuttene er brukt opp. Vi beregner kun pris på samtaler, SMS og dataforbruk i Norge, gjennom mobilnettet, og til norske telefoner (fasttelefon og mobiltelefoner). Alle prisene i vår database gjelder ordinære priser. Mobilselskapene har ofte tilbud og kampanjer, og disse har vi ikke regnet med. Dessuten betaler man ofte ikke til mobilabonnementer som bruker samme teleselskap som deg selv. Disse samtalene tar vi ikke hensyn til. Totalprisen som beregnes er derfor sannsynligvis høyere enn ditt månedlige forbruk i Norge. Derfor bør totalprisen brukes til å sammenligne de ulike mobilselskapene snarere enn å finne nøyaktig hva ditt månedlige forbruk vil bli, for dette er tilnærmet umulig.